Conceptul Iconist a fost creat cu scopul de a oferi mai mult decat idei de design interior. Imediat ce ne treci pragul, traiesti o experienta ce nu are nimic in comun cu vizita la un magazin de mobila sau la un showroom clasic. Pentru că Iconist este mai mult decat atat…
Odata patruns in acest univers plin de rafinament, totul se transforma intr-o vizita agreabila, acasa la prietenii tai care iti dau sfaturi practice despre cum ti-ai putea transforma caminul in casa visurilor tale.
Am conceput si amenajat fiecare dintre camerele acestei minunate case interbelice cu scopul de a integra perfect piesele de mobilier, astfel incat sa deserveasca functiile initiale.
Am pastrat si am reconditionat elementele originale ale cladirii, sobele, parchetul, mozaicul din hol, rozetele de pe plafoane, usile, ferestrele, iluminatorul si sticla originala. Toate acestea au fost reconditionate si integrate perfect cu linia moderna a mobilierului nou. In acest fel, contrastul intre piesele vechi si cele moderne este aproape insesizabil si confera noii amenajari o alura unica iconica.
In acest fel, demonstram ca piesele vechi, realizate atent si din materiale premium, de cea mai buna calitate, devin in timp si mai valoroase din punct de vedere stilistic. La fel ca aceste elemente, credem cu tarie ca piesele de mobilier pe care le vom expune sunt piese iconice a caror valoare se va aprecia odata cu timpul.
Inca de la intrare, veti simti aerul interbelic. Am reconditionat si am dat stralucire elementelor originale ale casei: mozaicul de pe pardoseala, usa metalica, rozeta de pe plafon si usile interioare din lemn masiv.
Stilul Art-Deco isi face simtita prezenta in profilatura usii de la intrare si in ancadramentele de pe pereti. Se creaza astfel o geometrie caracteristica acestui stil de design specific inceputului de secol XX.
Acest vestibul clasic te face curios. Vrei sa patrunzi mai adanc in spatiul bine structurat, prin pozitionarea cuierului, a bancutei si a oglinzii de pardoseala. Logo-ul din alama, oglinzile, plantele stabilizate si decoratiunile, intregesc atmosfera. Una placuta, in tonuri de crem, negru si orange.
Odata patruns în acest univers, ti se dezvaluie din ce in ce mai multe curiozitati din lumea design-ului de interior. Ajungem in prima camera, pe care am amenajat-o ca living si loc de acasa in care ne petrecem cel mai mult timp si unde vrem sa ne simtim confortabil.
Este un spatiu primitor, ce abunda de lumina naturala si iti da acea energie pe care vrei sa o ai atunci cand te gandesti la ”acasa”. Simplitatea si lejeritatea elementelor de mobilier, imbinate cu detaliile chic specifice stilului frantuzesc, cu nuantele de alb, bej si gri te fac sa te relaxezi.
Si in aceasta camera – piesa de rezistenta a casei Iconist – am pastrat elementele originale reconditionate: parchetul din lemn masiv, usile interioare din lemn, rozeta de pe plafon si soba. Toate poarta cu ele patina timpului si aduc plus valoare acestui spatiu elegant, dar simplu in acelasi timp.
Touch-ul final al stilului frantuzesc este dat de elementele de decor. Candelabrele si lampadarele impunatoare ce proiecteaza o stralucire calda, aurie si te transpun intr-o lume a farmecului atemporal.
Tesaturile draperiilor si perdelelor alese cu grija filtreaza lumina naturala a ferestrelor, pentru a pune in valoare piesele de mobilier. Finisajele sofisticate mate, plantele naturale si decorurile florale te transpun in eleganta acelei epoci…
Aceasta incapere este una aparte. A fost conceputa in acea perioada ca hol de intrare si facea legatura pe o parte si pe cealalta intre camerele de locuit. Pentru cei care treceau pragul familiei Sturdza, veche familie boiereasca ce a construit casa, acesta era holul principal, prin care se intra in cladire.
Cele doua incaperi, separate de o arcada centrala, fac trecerea de la primele camere, mai bogat decorate, catre cele din spate, unde predomina simplitatea.
Am transformat un hol banal de intrare intr-o incapere sofisticata, cu multiple fuctionalitati nu doar estetice, ci si extrem de practice. Astfel, suprafata generoasa ne-a permis sa cream aici o zonă de dressing, o zona de relaxare cu un semineu fals si chiar o zona de dining.
Bineinteles, ca si in cazul celorlalte incaperi, am pastrat si am reconditionat elementele originale, parchetul din lemn masiv, usile interioare din lemn si rozetele de pe plafon, adaugand decoruri, ce dau un plus de rafinament.
Ajungem la nucleu central al acestei case. Este locul de întalniri si socializare, pozitionat chiar in centrul casei. Lumina naturala patrude in camera prin luminatorul din plafon, creand sentimentul de ascensiune.
Elementul central al acestui spatiu, ce aduce inspiratie si leaga relatii este masa rotunda, desfasurata in jurul unui copac, care simbolizeaza viata si cunoasterea. Pe unul dintre pereti avem biblioteca de mostre, ce se reflecta in peretele din fata, placat cu oglinda.
Acest spatiu de creatie este completat de tapetul de pe peretele opus bibliotecii, ce ilustreaza simboluri din mitologia greaca.
Baia este formată din doua incaperi, o anticamera cu lavoarul si una separata pentru vasul de toaleta. Oglinda incadrata un toc fals de usa, geometria din finsajul pardoseli si simetria transforma aceasta baie intr-o incapere plina de farmec, asa cum nu te astepti sa fie o baie. Asta in timp ce tapetul vegetal, care ilustreaza o glicina, precum cea din curtea casei, aduc natura in acest spatiu.
La fel ca in restul casei, si aici sunt prezente arcadele si formele rotunjite ce rafineaza elementele originale, tocul si usile interioare.
Creata in contrast stilistic cu camerele din fata, aceasta ultima camera a casei Iconist a fost conceputa ca o incapere-esenta.
Din punct de vedere arhitectural, camera cu decoratiuni este cea mai lejera ca amenajare, atmosfera este menita sa te duca cu gandul la natura, si sa te relaxeze.
Lemnul natural, caramida, isposul, metalul, toate armonizate in culori neutre – pamantii dau stralucire elementelor orginale pastrate si reconditionate – usile interioare si fereastra falsa deschisa catre calcanul cladirii.